Staňte se našimi fanoušky na:

Výborné špagety carbonara

Autor receptu: Phlambo (17 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Ingredience

  • sůl
  • pepř
  • těstoviny (špagety)
  • 150 g anglické slaniny
  • 50 g másla
  • 100 g parmazánu
  • 3 vejce
  • 3 stroužky česneku

Pracovní postup:

Najemno nakrájejte slaninu, nastrouhejte sýr a rozšlehejte vajíčka, která s většinou sýra smíchejte. Špagety mezitím začněte vařit. Ve velké pánvi rozpusťte máslo a do něj přidejte nakrájenou slaninu a namáčknuté stroužky česneku. Slaninu opečte dozlatova, česnek při zhnědnutí odstraňte. Uvařené těstoviny přesuňte do pánve a přidejte k nim i vejce se sýrem. Uberte plamen na minimum nebo pánev rovnou odstavte. Špagety pak promíchávejte, aby se obalily obsahem pánve, ale jen tak dlouho, aby se vejce nezačala srážet. V případě potřeby přidejte pár lžic vody ze špaget, aby se vytvořila omáčka, osolte, opepřete a servírujte.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!