Staňte se našimi fanoušky na:

Volyňská omeleta

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 6 plátků anglické slaniny
  • nasekaná petrželka
  • 1 miska nakrájené směsi hub (asi 300 g)
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce sádla
  • 5 brambor (vařených)
  • 1 cibule
  • 3 vejce

Pracovní postup:

Nakrájenou cibuli zpěňte na sádle v kastrolu. Přidejte houby nakrájené na větší kousky a slaninu nakrájenou na kostičky. Všechno osolte, pokmínujte a za stálého míchání duste asi 15 minut. Pak přidejte na kostičky nakrájené vařené brambory, kastrol odstavte z plotny a připravte pánev s rozehřátým máslem. Směs z kastrolu rozetřete na pánev, zalijte rozkvedlanými vejci a dejte krátce zapéct do trouby. Upečenou omeletu přesuňte na talíř, posypte petrželkou. Můžete omeletu přeložit napůl, obložit rajčaty a salátovou okurkou. Směs hub - hřiby, holubinky růžovky, kozáky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!