Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřové marinované v hořčici

Autor receptu: FOTOrecepty (172 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vepřové maso nejprve opláchněte pod studenou tekoucí vodou a osušte papírovou utěrkou. Potom ho nakrájejte na plátky silné asi 8 mm a rozkrájejte na proužky široké přibližně 2 cm. Česnek si oloupejte, nasekejte nadrobno a dejte do mísy. Přidejte olej, ocet a hořčici a dobře promíchejte. Do vzniklé marinády vložte maso, znovu promíchejte a celou misku zakryjte potravinářskou fólií. Nechte na chladném místě asi 60 minut marinovat. Cibuli očistěte, oloupejte a nakrájejte na osminky. Napíchejte ji střídavě s marinovanými kousky masa na špízy. Ty vložte do pánve s rozehřátým olejem a ze všech stran je pozvolna hezky dozlatova opečte. Opečené špízy rozdělte na talíře a doplňte lístky rukoly i nakrájenými rajčátky. Podávejte s jogurtovým dipem a arabským chlebem. Jogurtový dip připravíte tak, že smícháte bílý jogurt s prolisovaným česnekem, oblíbenými bylinkami, solí a kapkou olivového oleje.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

PetulkaH |11. června 2013
šup sem s tim:-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!