Staňte se našimi fanoušky na:

Velikonoční kakaový dort - Pääsiäinen kakku

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vyšleháme žloutky s vanilkovým cukrem do pěny, bílky s krupicovým cukrem na pevný sníh. Pak smícháme a vmícháme mouku s kakaem a nakonec vlijeme olej. Hotové těsto vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy (prům.26cm). Pečeme asi 45 minut na 160°C, po upečení necháme krátce vychladnout ve formě a pak vyklopíme. Po úplném zchladnutí rozkrojíme vodorovně na tři díly. Z mléka, cukru a vanilkového prášku uvaříme hustý krém, necháme vychladnout za stálého míchání. Pak rozšleháme a po částech zašleháváme nakrájené máslo, vyšleháme na hladký krém. Krém rozdělíme na třetiny, do jedné přidáme ořechy a do 2/3 přidáme rozehřátou vychladlou čokoládu. Do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou naplníme ořechová krém a nastříkáme na 2 korpusy dortu kruhy asi 1 cm od sebe. Pak naplníme do sáčku polovinu čokoládového krému a nastříkáme do mezer mezi ořechový krém. Korpusy složíme na sebe a dáme do chladničky ztuhnout. Pak dort přelijeme rozehřátou polevou, horní okraj ozdobíme zbytkem čokoládového krému a spodní okraj obalíme v mandlích. Z marcipánu vymodelujeme malé oválky a namočíme je do poloviny do polevy. Uděláme květy kočiček, kousek marcipánu obarvíme žlutou potravinářskou barvou, rozválíme ho na tenký proužek a uděláme mašličku. Zbytek marcipánu obarvíme kakaem a uděláme tenké stonky. Na povrch dortu položíme nejdříve stonky, pak naskládáme květy kočiček a ozdobíme mašličkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!