Staňte se našimi fanoušky na:

Velikonoční čokoládový dort

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 340 g mouka hladká
  • 2 lžičky prášek do pečiva
  • 800 g třtinový cukr
  • 6 kusů vejce
  • 150 ml kefír
  • 400 g máslo
  • hořká se 60% kakaa, 400 g čokoláda
  • 2 lžíce kakao
  • ganache
  • instantní, 2 lžičky káva
  • fondánová vajíčka

Pracovní postup:

Připravíme si 2 dortové formy průměr 20 cm. Ráfky forem vyložíme pruhem pečícího papíru a udělejte z něj i dna. Nalámanou čokoládu dáme do pánve s nepřilnavým povrchem, přidáme máslo a kávu rozpuštěnou ve 240 ml vody. Zahříváme, dokud se všechno nepropojí. Smícháme mouku, prášek, cukr a kakao (to prosejeme přes sítko). Přidáme vejce a kefír, postupně vmícháme i čokoládovou směs. Nalijeme do forem a pozvolna pečeme asi 85 minut na 140°C. Upečený korpus necháme vychladnout ve formě (může se trochu propadnout). Než se dort upeče připravíme si ganache: 200g hořké čokolády, 280 ml smetany 33%, 25g másla Čokoládu nalámeme a zalijeme horkou, ale ne vroucí smetanou, přidáme plátek másla a necháme chvíli odstát. Vymícháme hladký krém, necháme zchladnout, aby trochu ztuhl. Oba korpusy prokrojíme a vrstvy namažeme ganache, tu necháme na bocích trochu stéct. Nakonec dort ozdobíme fondánovými vajíčky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Pavluška |23. dubna 2017
Určitě bude výborný, parádně čokoládoý :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!