Staňte se našimi fanoušky na:

Vánoční cukroví od Gottových

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

KARLOVY PRACNY Čokoládu rozlámeme a v míse promícháme s mandlemi. Směs postupně umeleme najemno. V míse ušleháme bílky na pevný sníh, vmícháme do něj umletou mandlovo-čokoládovou směs, cukr, kakao, citronovou kůru a koření. Zaděláme pevné těsto a z něj na pocukrovaném vále děláme kuličky velikosti vlašských ořechů, ty pak vmáčkneme do cukrem vysypaných formiček na pracny. Přečnívající kraje ořízneme a necháme přes noc trochu vyschnout. Další den pracny pečeme asi 15 minut na 180°C. Necháme je zchladnout a namáčíme je v rozpuštěné čokoládové polevě. ŠLEHAČKOVÉ ZVONEČKY 300g hladké mouky, 200g másla, 300ml smetany 33%, moučkový a vanilkový cukr a obalení Z mouky másla a vychlazené smetany uhněteme na vále těsto, nesmí se lepit! Pak dáme na 20 minut do lednice. Na pomoučeném vále vyválíme plát asi 5mm silný a formičkou vykrajujeme zvonečky. Pečeme asi 10 minut na 200°C. Cukroví se nafoukne a zvětší, ještě teplé obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru. ČOKOLÁDOVÉ PŮLMĚSÍCE 210g hl. mouky, 140g mletých ořechů, 70g moučkového cukru, 140g másla, lžíci kakaa 2 žloutky + Krém: konzerva karamelového Salka, 180-200g másla, mleté ořechy + Zdobení: bílá čokoládová poleva Z uvedených surovin vypracujeme na vále hladké těsto a necháme 30 minut v ledničce odležet. Pak vyválíme plát a formičkou vykrajujeme půlměsíčky. Dáme na vymazaný plech a upečeme. Karamelové salko smícháme se změklým máslem. Pokud je krém řídký, zahustíme mletými ořechy. Upečené půlměsíčky slepíme krémem a ozdobíme bílou čokoládovou polevou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!