Staňte se našimi fanoušky na:

Uzenářské hovězí maso

Autor receptu: BarusatkoG (253 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Hovězí maso protkneme dvěma párky, osolíme ho, opepříme a necháme po všech stranách opéct na rozpáleném tuku. Pak maso vyjmeme, do tuku vhodíme nadtobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Vrátíme maso podlijeme horkou vodou (nebo vývarem z masoxu) a dusíme (nejlépe v tlakovém hrnci) doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme moukou, kterou jsme rozmíchali ve smetaně (nebo ve víně), dobře promícháme a povaříme. Zbylý párek nakrájíme na kolečka, osmahneme ho na troše oleje a pak posypeme paprikou. Zamícháme a hned sejmeme z ohně, aby se paprika nespálila. Párek vmícháme do omáčky. Měkké maso nakrájíme na plátky, podlijeme ho omáčkou a podáváme s opečneými brambory nebo s knedlíky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!