Staňte se našimi fanoušky na:

Uherské zelí

Autor receptu: Victor (652 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Čerstvé hlávkové zelí nakrájíme na proužky,vypereme ve slané vodě,uvaříme s kmínem a zcedíme.Po uvaření je opět zcedíme,necháme okapat a jěště hodně vymačkáme.Na sádle osmahneme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli a vmícháme jí do okapaného zelí.Mleté maso osolíme, přidáme pepř,2 vejce,mouku a dobře zamícháme.Na vymazaný a strouhankou vysypaný pekáček poklademe polovinu zelí,na ní dáme všechno upravené mleté maso,pokryjeme ho druhou polovinou zelí,urovnáme a asi 25 minut zapékáme v předehřáté troubě.Mléko 3 vejce,sůl,a papriku rozšleháme,zhruba 5 minut před dokončením zapékání touto směskou zalijeme zelí v pekáčku a v troubě dopečeme.Příloha,knedlíky,brambory.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!