Staňte se našimi fanoušky na:

Třešňová marmeláda s kapkou brandy

Autor receptu: Dominika (8 receptů)

Množství: Na tři 450 ml sklenice
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Třešně rozdělím na dvě půlky.Jednu půlku rozmixuju a druhou pokrájím na kousky.Vložím do dostatečně velkého hrnce, zaliji je 150 ml vody a přiveďte k varu. Vařte čtvrt hodiny, občas promíchejte a nechte ovoce úplně změknout. Přisypte cukr, pytlík gelfixu 2:1 ,přidejte citronovou šťávu a brandy a přiveďte k varu.
  2. Povařte 15 minut, až se třešně rozpadají a šťáva začne houstnout. Měla by být krásně hladká a tmavě purpurová. Horkou marmeládou naplňte sterilizované sklenice a uzavřete.

Něco navíc:

Já otáčím víkem dolů,aby se sklenička přichytla.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Andrej Hudák|4. července 2017
Prosím,jak poznám že jsou v třešních červy? můžu je vyplavit? jak? a můžu potom ty třešně použít. Tak to je dotaz k smíchu že, ale nevím si rady .Děkují Odpovědět