Staňte se našimi fanoušky na:

Třený švestkvý koláč

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Máslo pokrájíme na menší kousky a při pokojové teplotě necháme alespoň 1/2 hodiny změknout. Švestky podélně rozpůlíme vypeckujeme. K vaječným bílkům přidáme špetku soli a ušleháme tuhý sníh. Připravené kousky změklého másla utřeme se žloutky, moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Zlehka vmícháme sníh a po částech vsypeme hladkou mouku promísenou s pudinkovým práškem. Pak vypracujeme vláčné těsto (nesmí se lepit na vařečku). Plech s vyššími okraji důkladně vymažeme změklým máslem a vysypeme hrubou moukou. Pak vlijeme těsto, pomocí stěrky ho rovnoměrně rozetřeme po celém plechu a opatrně poklademe půlkami švestek. Pak koláč zasypeme hrubým krystalovým cukrem a v předem vyhřáté troubě pečeme cca 45 minut při 160°.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Hrabča |9. srpna 2013
No hlavně už "švestkvy" jsou :-)) Odpovědět
Bábrle Inka |4. února 2013
V názvu mi vypadlo "o" a nejde mi to opravit, tak to bude "švestkvý koláč" :-))) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!