Staňte se našimi fanoušky na:

Tojáslikőr a slepované kartičky

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

TOJÁSLIKÖR Šejkr naplníme do 1/3 drceným ledem, přidáme rum, cukr a vejce. Uzavřeme, krátce protřeseme a přecedíme přes sítko do sklenice. Doplníme smetanou a posypeme strouhaným muškátem. KARTIČKY Z másla nakrájeného na vločky, cukru, mouky, kypřidla, vejce a ml. vanilky rychle uhněteme těsto. Uděláme bochánek a zabalený do fólie ho chladíme asi hodinu. Z těsta vyválíme tenký plát a vykrojíme asi 40 kartiček 3x5 cm. Do poloviny kartiček vypíchneme otvor. Poskládáme na plechy s pečícím papírem a pečeme 12-15 minut na 200°C dozlatova, necháme vychladnout. Zavařeninu rozehřejeme, dohladka rozmícháme a plné kartičky potřeme, slepíme s kartičkami s otvorem a necháme zaschnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!