Staňte se našimi fanoušky na:

Tarhoňa se sušenými rajčaty, lilkem a šunkou

Autor receptu: jana.remkova.7 (122 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Lilek podélně rozkrojíme a nakrájíme na něm mřížky. Osolíme a necháme půl hodiny vypotit. Do zapékací misky dáme trochu oleje a nasypeme na něj tarhoňu, kterou za stálého míchání smažíme do světlerůžova. Pak zalijeme plným hrnkem vody-možná o malinko víc, osolíme, promícháme a dáme do trouby. Pečeme do úplného vyvaření vody a odstavíme. Z lilku papírovou útěrkou setřeme sůl a pomažeme jej zvrchu olivovým olejem. Položíme jej do pekáčku s pečícím papírem a pečeme do zhnědnutí lilku. Pak jej vyndáme a dáme trochu vychladit. Na trošce oleje ze sušených rajčat a na mírném ohni mezitím prohříváme na nudličky nakrájená rajčata, šunku a na plátky nakrájený česnek. Vnitřek lilků vydlabeme lžící a přidáme ke směsi rajčat, česneku a šunky. Mícháme, pomalinku restujeme několik minut. Přidáme upečenou tarhoňu, lžičku sojové omáčky, osolíme a opepříme podle chuti a nakonec vmícháme sýr. Podáváme nejlépe s kyselou okurkou

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Anna1960 |12. června 2013
já bych si pochutnala Odpovědět
slava |12. června 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!