Staňte se našimi fanoušky na:

Švédské masové kuličky

Autor receptu: janatka (94 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Cibuli nakrájejte na co nejjemnější kostičky a na tuku orestujte doměkka a dozlatova. Hotovou cibulku spolu čerstvými bylinkami a všemi ostatními ingrediencemi smícháme na masové kuličky v míse. Pokud nespěcháte, můžete masovou směs nechat trochu odpočinout v chladu, za jiných okolností ji rozdělte na 4 stejné díly a každý ještě na deset. Mokrýma rukama vytvarujte stejné kuličky a na velké široké pánvi se silným dnem pomalu smažte na přepuštěném másle nebo na oleji ze všech stran přibližně 10–15 minut. Varianta druhá je kuličky umístit do zapékací mísy, pokapat olejem, trochu s nimi zatřást, aby se olej po nádobě i kuličkách rozetřel a péct, ve vyhřáté troubě na 180 °C dozlatova asi 10 minut. Do malého hrnce dejte vývar, smetanu, mouku, šťávu z citronu, sůl, zamíchejte a zahřívejte. Jestli se kuličky mezitím dopekly nebo dosmažily, odstraňte přebytečný tuk z nádoby, seškrábněte zbylý výpek a přidejte ho do hrnce s omáčkou. (Pokud jste smažili na pánvi, můžete omáčku připravit tam a využít všechno aroma z výpeku, to je totiž jedna z nejcennějších ingrediencí v kuchyni.) Omáčku přiveďte k varu, stáhněte a mírně vařte, redukujte, dokud nebude mít omáčka správně hustou konzistenci, aby se zachytila na kuličkách. Dochuťte solí, pepřem, popřípadě podle chuti okyselte a můžete servírovat s bramborovou kaší nebo vařenými bramborami, omáčkou, brusinkovým džemem a posypané zbylými bylinkami. Zkusila jsem obě varianty.Pro mne byla ta v zapékací misce lepší a šťavnatější. zdroj.primafresh

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

janatka |15. května 2014
děkuji za vyzkoušení Odpovědět
misa.svubova |15. listopadu 2013
1****** Odpovědět
Victor |4. listopadu 2013
OK1* Odpovědět
janatka |4. listopadu 2013
Je to fakt dobré a ty bylinky dělají v receptu nádhernou chuť a vůni. Odpovědět
pajunc |4. listopadu 2013
super, to bude jistě dobrota, děkuji za recept :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!