Staňte se našimi fanoušky na:

Sváteční oběd 46 - Polévka z drůbků a Telecí hrudí

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

POLÉVKA Z DRŮBKŮ 1/2kg drůbků, 1l vývaru, 3 bobkové listy,1/8l červeného vinného octa, 1-2 cibule, sádlo, 1-2 stroužky česneku, sůl, pepř, ml.paprika, případně tmavá jíška Drůbky uvaříme doměkka v osolené vodě. Odstavíme z ohně a necháme vychladnout. Po vychladnutí je krátce opečeme na sádle spolu s nadrobno nakrájenou cibulí a česnekem. Podlijeme vývarem. Přidáme bobkový list, sůl, pepř i ocet a povaříme. Na malém plameni necháme vařit asi 15 minut. Můžeme zahustit tmavou cibulovou jíškou. TELECÍ HRUDÍ S NÁDIVKOU 1kg telecího hrudí + 50g másla, 1 cibule, 200g žampionů, pár snítek petrželky, 1 žemle, 100ml smetany, 350g kuřecích prsou, 2 vejce, muškátový oříšek, jemně strouhaná limetková kůra, sůl, ml. černý pepř, strouhanka podle potřeby + 1 cibule, 150g másla, 2 lžíce oleje, 100ml bílého vína, 250ml vývaru, 1 lžička škrobové moučky Nejdřív udělejte náplň - V pánvi zpěňte na másle nasekanou cibuli, přidejte okrájené žampiony, krátce poduste a do odstavené směsi vmíchejte nasekanou petrželku. Housku nakrájenou na kostičky přelijte v misce smetanou, přidejte jemně umleté kuřecí maso s orestovanou směsí, vejce, nastrouhaný muškát s limetkovou kůrou, osolte a opepřete. Propracovanou hmotu podle potřeby zahustěte strouhankou. Pláty žeber omyjte, pečlivě je osušte a špičkou nože vytvořte pod blanitým svalstvem kapsy a naplňte je připravenou směsí. Okraje kapes spíchněte párátky, naplněná žebra dejte do pekáčku, osolte je, poklaďte plátky cibule s kousky másla, pak podlijte olejem a vínem. Pekáček překryjte alobalem, dejte do studené trouby a nastavte na 180°C. Kapsy tak pečte 90 minut, obraťte je, podlijte vývarem a pokračujte v pečení ještě asi hodinu. Když je maso doměkka upečené, vyndejte ho a šťávu vysmahněte na plotně do tuku, zahustěte škrobem rozmíchaným ve studené vodě a podle potřeby ji zřeďte vývarem. Scezenou omáčkou porce hrudí s nádivkou na talířích polévejte. Příloha - různě upravené brambory.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!