Staňte se našimi fanoušky na:

Sváteční celerové saláty

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

VÁNOČNÍ 200g celeru, 200g jablek, 250g ananasu, 100g oříšků, 70g majonézy, 100g kysané smetany, asi 2 lžičky limetkové šťávy, špetka cukru - mletého pepře - soli z majonézy, kysané smetany a limetkové šťávy připravíme zálivku, ochutíme cukrem, solí a pepřem. Celer pokrájíme na drobné kostičky. V troše vody s limetkovou šťávou asi 5-8 minut povaříme, pak scedíme a necháme okapat. oloupaná jablka bez jádřince a ananas nakrájíme na kostičky a s celerem dáme do připravené zálivky. Oříšky nasekáme nahrubo a přidáme do salátu. Nakonec dochutíme cukrem, pepřem a solí. VELIKONOČNÍ 200g celeru, 300g pečeného kuřecího masa, 2 lžíce limetkové šťávy, 2 lžíce kečupu, kelímek bílého jogurtu, mletý pepř, worcestrová nebo sójová omáčka, sůl, pažitka, malá kyselá okurka Celer jemně nastrouháme, dáme do mísy a pokapeme limetkovou šťávou. Pak k němu přidáme kuřecí maso nakrájené na malé kousky a drobně nakrájenou okurku. Jogurt rozšleháme s kečupem, okořeníme pepřem, nakrájenou pažitkou, několika kapkami worcesteru a osolíme, zálivkou přelijeme připravené přísady. promícháme a necháme odležet.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Polda |3. ledna 2016
ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!