Staňte se našimi fanoušky na:

Sušené houby - jak na ně :-)

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • hřiby a hřibovité houby

Pracovní postup:

Na sušení použijte pravé hřiby a hřibovité houby (s výjimkou klouzků a některých kozáků), václavky, některé čirůvky, pečárky apod. Vybírejte sušší, zdravé, nečervavé plodnice. Nožem je zbavte nečistot, kloboučky otřete hadříkem. Houby určené k sušení nikdy neperte, krájejte je naplátky 3-5 cm silné a nejlepší je rozložit je na rámy se silonovým pletivem tak, aby se nepřekrývaly. Já je obvykle suším na slunci nebo v průvanu a chráním je před deštěm. Nenechávejte je venku přes noc, aby nezvlhly. Dobré je i plátky hub navléci jehlou na režnou nit a sušit je v okně, krájejte je podélně tak, aby zůstal spojený klobouček se třeněm. Když plátky chrastí, jsou usušené, ale nesmějí se lámat a drobit. Uložte je do zavařovacích sklenic s víčkem, můžete použít i dvojité papírové sáčky nebo vhodné textilní (např.jutové) sáčky. Pokud možno, je neukládejte do sáčků igelitových či mikrotenových, ani do sáčků plátěných - houby pak vlhnou a plesnivějí. Před přípravou jídla sušené houby propláchněte a namočte je asi na 10 minut do studené vody nebo mléka.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Annett |26. řijna 2014
luxusní fota, nejde odolat, neřídit se vašimi recepty, krása 1+++ Odpovědět
Alma |17. dubna 2014
uloženo Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!