Staňte se našimi fanoušky na:

Sušená mrkev.

Autor receptu: aeiou (50 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
60× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Svěží čistou mrkev odrhneme,oškrábeme,opláchneme a pokrájíme na kolečka,kostičky nebo hranolky,které ovaříme asi 5 minut ve vařící vodě.Potom je scedíme a necháme okapat.Mrkev sušíme na lískách nebo plchách vyložených papírem na slunci,v troubě nebo sušárně při teplotě asi 60°C. Dobře usušená mrkev má být křehká.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

darma |12. června 2014
měla bych pořídit sušičku Odpovědět
Marťula09 |16. května 2014
taky suším - i petržel a celer - v sušičce, je to fajn na zimu Odpovědět
šanela |13. května 2014
zajimave, postup jsem neznala Odpovědět
šedina|11. května 2014
prede do polévek atd... Odpovědět
Zdendula|9. května 2014
zajímavé,jaké je potom využití- Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!