Staňte se našimi fanoušky na:

Šunkové omelety

Autor receptu: Nikoletta (498 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z mouky, soli, mléka a celých vajec si umícháme řídké těsto. Potom uděláme z těsta tenké omelety. Z rozpuštěného másla a mouky si připravíme světle žlutou jíšku, zředíme ji mlékem nebo smetanou tak, aby z toho vznikla hustá omáčka. Stále opatrně mícháme a přilijeme žloutky, sůl a dáme vychladnout. Studenou omáčku rozetřeme na omelety, poklademe plátky šunky, posypeme strouhu parmezánem. Okraje přeložíme, každou omeletu zatočíme. Obalíme omelety v rozšlehaných bílcích nebo vajíčku a ve strouhance, usmažíme je v rozpáleném másle nebo sádle. Omelety podáváme na míse vyložené ubrouskem, ozdobené citronem a zel, petrželkou. Mohou se též připravili s dušeným mozečkem, který se do husté omáčky zamíchá. Omelety se též podávají jako samostatný pokrm s dušenou zeleninou nebo hrachovou kaší. Tyto omelety se také mohou naplnit masovou nádivkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

honzíček |27. května 2013
oo)) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!