Staňte se našimi fanoušky na:

Šumavská hovězí pečeně

Autor receptu: Victor (652 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
14× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Hovězí maso protkneme nudličkami slaniny, osolíme a zprudka opečeme po všech stranách na menší části tuku.Cibuli nakrájíme na plátky,kořenovou zeleninu nakrájíme na nudličky a osmažíme na zbylém tuku, přidáme špetku moučkového cukru a vše za stálého míchání necháme mírně zkaramelizovat. Potom směs zalijeme vývarem z masoxu,rozšleháme a přidáme bobkový list, tři zrnka nového koření a celý pepř, kousek citronové kůry a lehce osolíme. Maso pečeme v troubě za občasného podlévání připravenou šťávou. Když je maso měkké,vyndáme je z pekáče, šťávu zahustíme jíškou, povaříme a scedíme. Přidáme červené víno a trochu brusinkového kompotu. Žampióny nakrájíme na plátky šťávou přelijeme. Podáváme se smaženými bramborami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jindriska8 |12. června 2013
Vypadá to chutně Odpovědět
junkie09 |4. června 2013
super, díky za tip Odpovědět
david.kruml.1 |4. června 2013
maso peču jen do růžova jako rosbíf Odpovědět
honzíček |28. května 2013
ukladam vyborne Odpovědět
tepito |11. května 2013
vyzkouším Odpovědět
jaar |5. května 2013
místo hovězího masa dávám zvěřinu,recept úpně shodný,ňamka Odpovědět
Uzzi1 |26. dubna 2013
vyzkouším Odpovědět
šanela |19. dubna 2013
zkusím, vypadá to nádherně a recept zní velmi dobře :-) Odpovědět
roxana-zdena |11. dubna 2013
Dělala jsem to vs těstovinami a jde to také, dobrůtka! A žampiony jsem lehce osmažím (to je ale můj problém), já je totož jím v lese syrové, takže:-))))) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!