Staňte se našimi fanoušky na:

Suflé - sýrové

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Máslo rozehřejte při mírné teplotě v kastrůlku se silným dnem, vařečkou vmíchejte mouku a opražte 2 minuty - nenechte jíšku zhnědnout! Přidejte mléko, šlehejte metlou a zašlehejte sůl, pepř a muškát. vařte 5 minut za neustálého šlehání. Omáčka by měla být hodně hustá, odstavte ji. Metlou postupně zašlehejte do horké omáčky žloutky a z bílků ušlehejte (se špetkou soli) tuhý sníh. Zlehka ho zamíchejte do omáčky, pak vmíchejte sýr. Dvě lžíce sýra si nechte stranou. Lžící másla vymažte vnitřek nákypové formy a vysypte lžící strouhaného sýra. Těsto rozetřete do formy, povrch posypte zbývajícím sýrem. Postavte na prostřední rošt v troubě předehřáté na 200°C a teplotu okamžitě snižte na 190°C, pečte 25-30 minut. Hned jak bude suflé hotové, bude nafouklé a zlatonědé, podává se horké.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!