Staňte se našimi fanoušky na:

Špenát z mangoldu

Autor receptu: Uzzi1 (356 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mangoldové listy omyjeme, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme do měkka. Vyjmeme je, vodu z mangoldu si ponecháme a listy umeleme na masovém mlýnku. Na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, zaprášíme moukou, osmažíme na světlou jíšku, podlijeme mlékem a trochou vody z mangoldu, dobře rozšleháme a povaříme v hustší omáčku. Přidáme mangold, utřený česnek, osolíme a opepříme, krátce podusíme a vmícháme rozšlehané vejce, provaříme a podáváme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

sonizna |9. září 2014
Mangold není vhodný na dlouhou tepelnou úpravu – ztrácí prospěšné látky. Upravujeme ho tak, že ho krátce spaříme ve vodě. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!