Staňte se našimi fanoušky na:

Smörgåstårta (sendvičový dort)

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Potřebujeme: 6 plátků velkého toustového chleba Náplň mezi chleba: 150 g loupaných krevet nakrájet na jemno (možno vložit i krabí tyčinky nebo sterilizovaného tuňáka), 1 šálek na kostičky nakrájené okurky (jemně solené), 1/2 avokáda na kostky, 1/2 šálku nasekané pažitky, 1/2 šálku nasekaného kopru, 2 šálky zakysané smetany, 1 dl tvarohu, sůl a pepř (lepší je citronový pepř) Vše smícháme a ochutíme dle své chuti. Náplň na povrch celého dortu: 1/2 ml crème fraiche, 1 šálek smetany ke šlehání,1/2 šálku majonézy, 1 šálek nasekaného kopru a řeřichy Vše smícháme dohromady. Na ozdobu na povrch: 150 g loupaných krevet (nebo račích ocásků),2 vejce natvrdo na plátky, 150 g kaviáru, 1 ks citronu (nebo limetka). Salátová okurka na plátky okolo dortu. Toustový chleba začneme pokládat na plát nebo plech a každy budeme potírat první směsí. Když je vše hotové, potřeme celý obvod dortu druhou směsí. Na povrch dortu klademe vejce na plátky a na to postupně kaviár a krevety. Nazdobíme tenkými plátky citronu nebo limetky s okurkou a snítkami kopru. Po obvodu přidáme plátky okurky a dort dobře zabalíme do folie a na dvě tři hodinky dáme ztuhnout do ledničky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Estrella |7. srpna 2014
like Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!