Staňte se našimi fanoušky na:

Smažené myši - původní recept kolem r. 1895

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V míse utřeme 5 dkg sádla (másla nebo margarinu). Pak postupně přidáváme: trochu soli, celé vejce nebo jen žloutek, lžíci cukru, 1/4 kg mouky, 1/4 litru mléka a na konec balíček Oetkerova prášku do pečiva "Moudrá hlava". Těsto se vkládá po lžících do horkého omastku a osmažuje do zlatohněda. Ještě horké myši posypeme cukrem, smíchaným s trochou skořice nebo Oetkerova vanilinového cukru.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Maty |11. července 2015
Vzhledem k tomu, že v původním receptu není druh mouky uvedený dáváme polohrubou. Odpovědět
kocicka-k6|24. června 2015
Tak jaká se tam dává ta mouka? Odpovědět
gabrusa|12. května 2015
Prosím autora o doplnění druhu mouky. Nebo je to jedno? Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!