Staňte se našimi fanoušky na:

Slaný dortík s Lučinou

Autor receptu: objev (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) Žloutky vyšleháme s máslem do pěny. 2) Krekry nadrtíme na jemno (např. v hmoždíři nebo mixéru, můžeme i nastrouhat) a přimícháme je do žloutkové pěny. Toto těsto rozdělíme do 6 - 9 formiček na muffiny (mělo by vzniknout 1 cm tlustá vrstva těsta. 3) Pečeme 15 minut na 140 °C. Necháme vychladnout. 4) Česnek nakrájíme na plátky a ty potom necháme rozvonět na olivovém oleji. Přidáme špenát, osolíme, opepříme a necháme vychladnout. Nakrájíme na jemno (pokud jsme používali listový špenát a je-li to potřeba. 5) Bílky smícháme se špetkou soli a vyšleháme z nich tuhý sníh, který opatrně vmícháme do Lučiny. 6) Do formiček na muffiny dáme na těsto asi 2 lžíce sněhu, na to 2 lžíce špenátu a doplníme sněhem až po okraj. 7) Pečeme 10 minut na 140 °C a poté 10 minut na 110 °C. 8) Cibuli nakrájíme na proužky a ty pak na oleji smažíme, přidáme lžičku cukru a necháme zkaramelizovat. Ozdobíme jí vršky slaných muffinů.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

objev |14. řijna 2014
Nemám relevantní obrázek, recept jsem ochutnala u kamarádky a ta ho prý našla na stránkách Lučiny. Takže obrázek si můžete prohlédnout tam (má malé rozlišení, takže jsem ho nemohla přidat). Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!