Staňte se našimi fanoušky na:

Selské koláčky

Autor receptu: kockaviky (343 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

  1. TĚSTO 500 g polohrubé mouky, 1 žloutek, 60 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 80 g másla nebo Hery, špetka soli, 30 g droždí, 250 ml mléka, lžička citronové kůry. Do trochy vlažného mléka s cukrem rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme žloutek, zbytek cukru, sůl, vlahý tuk, vanilkový cukr, citronovou kůru a vypracujeme vláčné těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. Těsto můžeme též udělat v domácí pekárně. Vykynuté těsto rozválíme na placku a pomocí hrnku vykrajujeme kulaté tvary koláčků. Koláčky vložíme na plech vyložený pečícím papírem, okraje potřeme rozšlehaným vejcem a plníme je tvarohovou a povidlovou nádivkou. Můžeme přizdobit rozinkami nebo mandlemi. Necháme ještě půl hodiny kynout na plechu a pak vložíme do trouby. Pečeme při 180°C asi 15-20 minut.
  2. TVAROHOVÁ NÁDIVKA 250 g tvarohu, 50 g másla, 1 balíček vanilkového cukru, 1/2 lžičky citronové kůry, 1 žloutek, 1 bílek, 50 g moučkového cukru, 3 lžíce mléka. Máslo utřeme se žloutkem do pěny, přidáme vanilkový a moučkový cukr, tvaroh, mléko a citronovou kůru. Vše ušleháme a zlehka vmícháme z bílku ušlehaný tuhý sníh.
  3. POVIDLOVÁ NÁDIVKA 1/2 lžičky mleté skořice, 1 lžíce rumu, 200 g švestkových povidel, 1 balíček vanilkového cukru, 1/2 lžičky citronové kůry. Povidla rozvaříme s troškou vody. Přidáme rum, vanilkový cukr, skořici, citronovou kůru a promícháme. Necháme chvíli vychladnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Makitka |1. března 2014
zajímavě nazdobený Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!