Staňte se našimi fanoušky na:

SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ S BRAMBOROVÝMI KNEDLÍKY S ŽITNÝMI VLOČKAMI

Autor receptu: ladislava.jankovska (121 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Brambory uvařte den předem. Větší hrnec s osolenou vodou dáme vařit. Do druhého menšího dáme velkou lžíci (nebo dvě) sádla a necháme rozpustit. Přidáme všechnu cibuli, zmenšíme plamen a za občasného zamíchání smažíme do sklovata. Maso nakrájíme na kostičky a připravíme si koření. Do kastrolu přendáme 2/3 smažené cibule, zapneme hořák, jakmile se začne cibule opět smažit, přidáme maso a necháme ho zatáhnout. Pak přidáme koření, přilijeme trochu vody a pod poklicí dusíme do měkka. Jakmile ubereme cibuli z hrnce, přidáme kyselé zelí. Ovšem někdy je kyselejší, pak je třeba před vařením propláchnout. Přidat slaninu či uzené a trošku vody. Nerozvařit Oloupané brambory nastrouháme, přidáme vejce, krupici a pomalu přidáváme mouku, aby těsto zůstalo vláčné. Nasypeme žitné vločky a osolíme. Vznikne pevné, ale ne tvrdé těsto. Vyrobíme z něho 5 knedlíků a vložíme do vroucí vody, odlepíme ode dna a bez poklice vaříme dokud nevyplavou. Jsou -li tlustější, přidáme jim minutku. . Připravíme si trochu jíšky a přimícháme k masu, přidáme trochu vody, masoxy. Necháme projít varem a přidáme vařené zelí. Přisladíme a dochutíme kořením, pokud je třeba a necháme tak pět minut promísit chutě. Pak vypneme. Za odměnu si můžeme sníst ten kousek uzeného.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!