Staňte se našimi fanoušky na:

Salko - po domácku vyrobené

Autor receptu: skvarek000 (26 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Všechny ingredience přivedeme k varu, pak maličko snížíme plamen, vaříme cca 25 minut. Po celou dobu vaření trpělivě mícháme. Nejdříve se nic neděje, opravdu to chce trpělivost :) Ke konci začíná směs pěkně houstnout. Po zhoustnutí (každý si hustotu určí dle svého gusta) přelijeme vzniklé salko do uzavíratelné nádoby. Jakmile začne v nádobě chladnout ještě trochu zhoustne. Nádobu s vychladlým salkem uzavřeme a dáme do lednice. Pokud máme raději pikao, připravíme ho stejným způsobem, z těchto surovin: • 600ml mléka • 300g cukru krupice • 40g másla • půl tabulky hořké čokolády • 2PL kakaa

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Polda |26. listopadu 2014
vyzkouším Odpovědět
Annett |25. listopadu 2014
dělávám supr 1+++ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!