Staňte se našimi fanoušky na:

Salát z Egypta

Autor receptu: jana.remkova.7 (122 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 10 min.
Speciální kritéria: Nízkokalorické
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
13× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • podle chuti sůl
  • podle chuti pepř
  • z půlky citrónu citronová šťáva
  • černý-černucha-(nemusí být), 1/2 lžičky kmín
  • 1/2 lžičky sójová omáčka
  • zelené fazolky, 100-150 g
  • může být i jarní cibulka-větší, 1 kus červená cibule
  • větší, 1 kus rajče
  • větší stroužky, 2 kusy česnek
  • 2 lžíce olivový olej

Pracovní postup:

Fazolky uvaříme podle návodu a spláchneme studenou vodou. Červenou, nebo lahůdkovou cibulku nakrájíme nadrobno, rajče na maličké kostičky. V misce rozmícháme olej, citronovou šťávu, sojovou omáčku a černý kmín. Do této směsi dáme rajčata, nadrobno nakrájený česnek, fazolky a cibuli, promícháme, osolíme, opepříme a dáme do ledničky vychladit. Podáváme s s drůbežím masem. Egypťané mají velké množství salátů, ale při nejlepší vůli jsem se nebyla schopna domluvit s kuchařem o ingrediencích! Tenhle salát byl skvělý a velmi zvláštní. Černý kmín, jinak taky Černucha, v Egyptě hojně používaný jsem použila poprvé. Pro ty, kteří nemají potuchy, co to je za koření přidávám odkaz.. http://www.prirodni-leciva.cz/cerny-kmin/t-532/

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

martinnatr |7. července 2013
uložím Odpovědět
Peťa:-) |3. července 2013
atraktivní Odpovědět
blanca.mysicka |3. července 2013
zkusím :) Odpovědět
tepito |2. července 2013
zkusím Odpovědět
jobovab |2. července 2013
chutné Odpovědět
milmach |30. června 2013
dobré Odpovědět
Maja.Zadrapova |29. června 2013
zajímavé :)) Odpovědět
jana.remkova.7 |29. června 2013
Protože jsem ho tam jedla a doma mne nenapadl:-))) Odpovědět
hana.molcarova |29. června 2013
proč zrovna z Egypta? :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!