Salát Caesar

  • Salát Caesar
  • Salát Caesar
  • Salát Caesar
  • Salát Caesar
Nelíbí se Vám foto a máte lepší? Nahrajte ji.
Nahrát fotku
Recept publikován 15.10.2012

Pracovní postup

1. Nejdřív si předehřejeme troubu na 160 °C, plech vyložíme pečicím papírem a na něj položíme plátky slaniny a každý natřeme javorovým sirupem. Pečeme je čtvrt hodiny dozlatova, necháme vystydnout a pak je rozdrobíme do misky.

2. Nakrájíme bagetu na tenké plátky a necháme je v troubě zapéct dokřupava. Ještě teplé je potřeme stroužkem česneku.

3. Do mixéru rozklepneme syrové vejce, přidáme ančovičky, worcesterskou omáčku, hořčici a ci­tronovou šťávu. Pustíme mixér a za chvíli začneme pomalu přilévat olej. Dresink bude pěkně hladký. Kdyby se vám zdál moc hustý, přidejte trochu vody.

4. Římský salát omyjeme, osušíme a natrháme do mísy. Přidáme slaninu a promícháme s dresinkem; případně podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec salát ozdobíme rozpůleným vejcem, opečenými bagetami a posypeme parmazánem.

Diskuse k receptu

Diskuse k receptu

Autorka receptu

Mešitka

Mešitka

Je autorkou 298 receptů
Sledovat autorku

Doporučit recept známým

Doporučit web známým
Zrušit odeslání doporučení receptu

Kalorická kalkulačka

Kalorická kalkulačka
Ingredience Hmotnost Energetická hodnota
Ančovičky  g 0 kcal
Citronová šťáva  g 0 kcal
Česnek  g 0 kcal
Hořčice  g 0 kcal
Olej  g 0 kcal
Parmezán  g 0 kcal
Salát  g 0 kcal
Slanina  g 0 kcal
Vejce  g 0 kcal
Worcestrová omáčka  g 0 kcal
Celkový počet kalorií 0 kcal

Chceš vědět, kolik kalorií obsahuje náš recept? Zadej hmotnost jednotlivých surovin.

Podobné recepty

TradicniRecepty.cz

Nákupní seznam


Suroviny můžete přidat do nákupního seznamu po otevření receptu.


Tisknout Vymazat