Staňte se našimi fanoušky na:

Reveňový rosol

Autor receptu: Alma (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Oloupanou reveň nakrájet na 2cm silné kousky, jahody překrojit podle velikosti napůl nebo na čtvrtky. Ve 3 lžících jablečné šťávy rozpustit škrobovou moučku. Reveň s cukrem a zbytkem šťávy uvedeme do varu. Snížit teplotu a vařit, dokud se reveň nezačne rozpadávat. Přilít rozpuštěnou škrobovou moučku, nechat přejít varem a stáhnout ze sporáku. Nechat krátce vychladnout a vmíchat jahody. Rosol rozdělit do 4 skleněných misek (nebo šálků) a uložit nejméně na 2 hodiny do chladničky. Smetanu ušlehat s vanilkovým cukrem do polotuha, nalít na rosol a ozdobit dle vlastního uvážení.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!