Staňte se našimi fanoušky na:

Řecké "Gigante"

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: 12 hod.
Vaření: 2 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Den předem namočíme fazole, po scezení zalijeme čerstvou vodou a s očištěnou zeleninou vaříme na mírném ohni asi 45 minut. Slijeme vodu, vyndáme kořenovou zeleninu, luštěninu necháme okapat a dáme do většího pekáče.
  2. Doplníme drobně nakrájenými rajčaty, jemně nasekanou cibulí i česnekem, petrželkou, rajským protlakem, 100 ml vody, olejem, 2 lžičkami soli a podle chuti mletým pepřem. Promícháme a pečeme 1 a 1/2 hodiny na 180°C. Rozdělíme do skleniček, otočíme dnem nahoru a necháme vychladnout. Uchováváme v ledničce.

Něco navíc:

Gigante můžeme jíst jen s chlebem nebo pečivem, přidat do dušených masových jídel nebo rozmixovat na pomazánku a podobně.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!