Staňte se našimi fanoušky na:

Recepty celebrit

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • cukr krupice
  • vanilkový cukr
  • krupice
  • olej
  • sůl
  • třtinový cukr
  • led
  • pepř
  • hovězí svíčková
  • mléko
  • limeta
  • čokoláda
  • Coca-Cola
  • třtinový rum
  • sýr niva
  • česnek

Pracovní postup:

  1. KAPSA Z HOVĚZÍ SVÍČKOVÉ - Vít Olmer, režisér: 200g hovězí svíčkové, 100g nivy, česnek, pepř, olej - Naklepeme 2 stejné plátky masa a lehce je opepříme, přidáme na ně pokrájený česnek a kousky nivy. Pak přehneme a sepneme párátkem, opečeme v pánvi na rozpáleném oleji. Vhodná příloha jsou opečené (americké) brambory.
  2. KUPICOVÁ KAŠE - Richard Nedvěd, tzv. trapnomág: 1/2l plnotučného mléka, 5a1/2 lžíce hrubé krupice (pro muže) anebo dětské krupičky (pro děti a ženy), špetku soli, 2 lžičky vanilkového cukru, čokoládu nebo kakao - Mléko osolíme a přivedeme k varu, vsypeme krupici nebo krupičku a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Ke konci přidáme lžičku čerstvého másla. Hotovu kaši ještě v hrnci osladíme, na talíři posypeme nastrouhanou čokoládou nebo kakaem.
  3. CUBA LIBRE - Osman Laffita, módní návrhář: bílý nebo tmavý třtinový rum, coca-cola, třtinový cukr, limetka, led - Připravíme si vysokou sklenici a dáme do ní kávovou lžičku třtinového cukru. Pak přidáme dvě čtvrtky limetky. Všechno dobře rozmělníme tak, aby se cukr spojil s limetkovou šťávou. Přilijeme asi 4 cl třtinového rumu, přidáme několik kostek ledu a dolijeme coca-colou. Všechno promícháme a sklenici ozdobíme plátkem limetky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!