Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Zeleninové lečo

Autor receptu: IvankaMaminka (372 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Nízkokalorické
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Zeleninové lečo dnes již můžeme zařadit mezi tradiční recepty. Je to prostě klasika a hlavně oblíbený recept tatínků. Občas je to to jediné, co dokážou dětem uvařit, když maminka odjede na víkend pryč. Děti lečo(ve většině případů) milují! Nadrobno nakrájenou cibuli si zpěníme na sádle(pokud nemáte, tak na oleji) a přidáme na proužky nakrájené papriky. Po chvíli dušení přidáme nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Nakonec přidáme rozšlehaná vejce a necháme ztuhnout. Zeleninové lečo podáváme s čerstvým pečivem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Annett |19. listopadu 2014
mňam 1++ Odpovědět
david.kruml.1 |26. června 2013
já ho jako dítě nesnášel, ale dnes ho miluju Odpovědět
Šuldeska |13. června 2013
Mám ráda. Odpovědět
Tortill|7. července 2018
Moja stará matka bola maďarského pôvodu a takto lečo pripravovala. Tak ho pripravovala moja matka a tak ho pripravujeme my dnes. Niekde sa uvádza, že maďarské lečo obsahuje slaninu(!) a klobásu. To je spôsob bežný v reštauráciách, aby hosť veľa pil. Skutočné lečo je to, čo Vám pripravia v jednoduchej domácnosti na vidieku (venkov) podľa možnosti ďaleko od Budapešti. Aké bude? Ako Váš recept! Tak vyzerá recept na lečo ako sa v Maďarsku pripravoval už pred rokom 1900. Moja stará matka sa narodila 18.. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!