Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Vepřové maso se smetanou

Autor receptu: Marie Kasalová (481 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vepřové maso nakrájíme na nudličky a cibuli nadrobno. Maso osolíme a okořeníme. Na pánvi s vyšším okrajem rozehřejeme sádlo, dáme do něj maso a opékáme, až dostane růžovou barvu. Pak přidáme cibuli a za častého míchání opékáme dál, až je cibule dozlatova osmažená. Přidáme lžičku strouhané citronové kůry, zázvor, lžíci hladké mouky a za stálého míchání ji osmahneme. Vlijeme smetanu s trochou vývaru, upravíme hustotu a ještě chvíli dusíme. Nakonec pokrm dochutíme citronovou šťávou, kořením a dosolíme podle chuti. Jako příloha je vhodná vařená jasmínová rýže.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kymlal |23. března 2014
super Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!