Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Vanilková zmrzlina

Autor receptu: Kamil Uspávač (387 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
23× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Zmrzlina je zmrazená směs vody, mléka nebo šlehačky s různými příchutěmi. Při přípravě zmrzliny je nejdůležitějsí zmrazování směsi. Můžeme je mrazit v ručním mrazicím strojku nebo v nástavci na robot, ale musí být obklopené ledem. Doma nemůžeme nikdy vyrobit tak hladkou zmrzlinu jako v mrazícím zmrzlinovém stroji. Domácí zmrzlina má konzistenci spíše zmrazeného krému, ale i tak je dobrá. Na vanilkou zmrzlinu nejprve rozšleháme smetanu s cukrem, čerstvými žloutky a 1/2 lusku vanilky. V hrnci, který postavíme do vody, našleháme všechny přísady, až vznikne hustý krém, který musí z vařečky stékat jako hustá omáčka. Zahřívat jej můžeme jen k bodu varu, vařit se však nesmí, jinak by se žloutky srazily. Prochladlý krém naléváme do dobře vymytých kelímků od jogurtů a ihned zmrazujeme. Před podáváním vanilkovou zmrzlinu necháme asi 10 minut v pokojové teplotě, aby nebyla příliš tuhá, popřípadě ji můžeme lžící servírovat na talířek a zdobit šlehačkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

eliska.staubertova |17. srpna 2013
zmrzliny ukladam, Odpovědět
planeta |10. srpna 2013
super,1++ Odpovědět
wieruska |23. července 2013
dobré Odpovědět
Georgina |12. června 2013
v létě se bude hodit Odpovědět
PetulkaH |7. června 2013
vyzkoušim,určitě bude chutnat Odpovědět
tynkachz |24. května 2013
taky vyzkouším. Dosud jsem se pouštěla jen do dření, ale letos bych chtěla vyzkoušet nějaké ty krémové a vanilkové... Odpovědět
meinita |10. května 2013
mnamka Odpovědět
kikinqa.boc |28. března 2013
zkusím Odpovědět
miri3 |10. března 2013
vyzkouším Odpovědět
kote19 |26. února 2013
mňam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!