Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Pusinky

Autor receptu: Lucie Dýnová (358 receptů)

Pusinky jsou oblíbenou součástí vánočního pečiva. Můžeme je barvit čokoládou nebo zdobit mandlemi a oříšky. Pusinky připravujeme také z toho důvodu, že upotřebíme bílky, které nám zbyly při přípravě jiného vánočního cukroví.

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z bílků ušleháme pevný sníh a postupně do něho přidáváme a zašleháváme pískový cukr. Pak už jen lehce vmícháme vařečkou cukrovou moučku. Pusinky stříkáme sáčkem s libovolnou trubičkou na hladký papír položený na plech. Nepečeme je, ale spíše jen sušíme v teplé troubě, aby dobře proschly a uvnitř nebyly mazlavé. Nesmíme je prudce péci, jinak by byl povrch tmavý a ani je příliš sušit, aby nebyly tvrdé. Když jsou pusinky upečené, tak to snadno poznáme podle toho, že se dají snadno odloupnout od papíru.

Něco navíc:

Skladujeme je v krabici na suchém místě, jinak navlhnou a nejsou dobré. Z pusinek jsou hezké ozdobné řetězy na vánoční stromeček.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

evahu |24. května 2013
super Odpovědět
Tereza21|10. řijna 2013
Oblíbené :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!