Staňte se našimi fanoušky na:

Recept na těsto z kynutého těsta

Autor receptu: MsGracia (61 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

A: Do hrnečku s mlékem pokojové teploty rozdrobíme droždí, přidáme cukr a v teple necháme vzejít kvásek, asi 15 min., podle použitého droždí. Místo mléka jde použít i voda. B: Do mísy prosejeme mouku (na jejich kvalitě taky záleží) osolíme ji. Přilijeme kvásek, vodu a olej a vypracujeme vláčné, nelepivé těsto. Vodou raději šetříme. C: Vařečkou zpracované těsto dáme na pomoučněný vál a ručně jej ještě prohněteme, aby bylo hladké. Jestliže se těsto lepí přidáme trochu mouky a potom jej vložíme zpět do mísy. Posypeme lehce moukou, aby neokoralo a přikryjeme utěrkou a necháme jej v teple tak dlouho, až zdvojnásobí svůj objem. ( cca 2hod.) D: Po vykynutí těsta zpracujeme ručně nebo válečkem do potřebného tvaru a tloušťky. Nazdobí si ji každý sám podle toho co má rád, já místo kečupu používám rajský protlak.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

planeta |12. září 2015
uloženo, vyzkoušeno, 1*** Odpovědět
piškot |21. září 2014
určitě zkusím Odpovědět
MsGracia |7. března 2013
Je to vlastně základní těsto. Odpovědět
miri3 |7. března 2013
dělám podobně Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!