Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Koprová omáčka

Autor receptu: Mešitka (296 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nejprve si ve čtvrtině smetany rozmícháme mouku, zbylou smetanu uvedeme do varu, poté teplotu snížíme a přimícháme smetanu s moukou. Za stálého míchání povaříme až nám omáčka zhoustne. Pak zjemníme žloutky rozšlehanými v troše studeného mléka nebo smetany. Žloutky přidáme do horké omáčky, ale už nevaříme. Omáčku osolíme, přidáme špetku cukru a octa podle chuti. Nakonec nasypeme do omáčky kopr. Podáváme k vařenému hovězímu či s vejci uvařenými natvrdo a s vařenými brambory nebo houskovými knedlíky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Romik |12. března 2013
tu mám moc ráda Odpovědět
planeta |29. listopadu 2012
zdravé Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!