Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Bylinkový koláč

Autor receptu: Michael Komárek (206 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Z přísad uhněteme hladké křehké těsto, které poté vytvarujeme do koule a zabalené ve fólii necháme nejméně 1/2 hodiny vychladit v chladničce. Kyselé zelí dáme do cedníku a důkladně vymačkáme. Špek nakrájíme na drobné kostičky a dokřupava osmahneme v horkém oleji. Přidáme zelí, podlijeme jablečnou šťávou a vývarem a dusíme zakryté 5 minut. Poté zelí okořeníme hořčicí a paprikou, přidáme smetanu a bez pokličky necháme 3-4 minuty zhoustnout. Ochutíme solí, cukrem a cayenským pepřem a necháme vychladnout. Pažitku opereme pod tekoucí chladnou vodou, otřepeme a s vejci vmícháme do vychladlého zelí. Křehké těsto vyválíme na vymazaný plech lehce vysypaný moukou. Několikrát ho propíchneme vidličkou. Na těsto rozdělíme zelí a obložíme kousky nakrájeného sýra. Pečeme asi 35-40 minut v elektrické troubě předehřáté na 200° C, v horkovzdušné na cca 180° C a v plynové troubě na stupni č. 3.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!