Staňte se našimi fanoušky na:

Rakouský tažený závin

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vejce rozšleháme s vlažnou vodou, přidáme mouku smíchanou se solí a důkladně propracujeme na hladké těsto. Dáme ho do misky vysypané mouku a necháme asi 1/4 hodinky odpočinout. Polovinu másla rozehřejeme, za stálého míchání na něm opražíme strouhanku dohněda a necháme ji vychladnout. Těsto přendáme na utěrku poprášenou moukou a prsty opatrně vytáhneme do tvaru obdélníku a necháme další 1/4 hodinku odpočinout. Oloupaná jablka bez jádřinců nakrájíme najemno (nebo nastrouháme) a promícháme se strouhankou, sultánkami, cukrem, skořicí a hřebíčkem. Těsto silně potřeme částí zbylého rozehřátého másla, poklademe jablečnou směsí, posypeme mletými ořechy a z užší strany utěrkou stočíme. Závin přendáme na plech s pečícím papírem, povrch potřeme zbytkem másla a pečeme 35-40 minut na 180°C dozlatova. Po zchladnutí ještě přes šablonku (hvězdičku) pocukrujeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!