Staňte se našimi fanoušky na:

Quiche z ricotty se sýrem a slaninou

Autor receptu: Recepty pan V (1 recept)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Ingredience Těsto: 125g sýru Ricotta 125g másla 200g hladké mouky 1 žloutek Špetka soli Nádivka: 130g eidamu nebo goudy 120-150g slaniny 200g smetany na vaření (může být i na šlehání) 3 vajíčka Sůl Pepř Doba přípravy: 50 min Doba pečení: 40 minut Postup Nejprve se vrhneme na těsto. Na vále či v míse si připravíme mouku, doprostřed mouky dáme žloutek, máslo a sůl. Postupně vše zpracujeme a přidáme sýr ricotta. Uhněteme těsto, které musí být krásně měkké, musí držet pohromadě a nesmí se lepit na vál. Z hotového těsta vytvoříme kouli, tu zabalíme do potravinářské folie či alobalu a necháme v chladu asi 45 min odpočinout. Troubu předehřejeme na 160°C. Vychladlé těsto dáme do vymazané formy (nejlépe o průměru 29cm) a pečeme asi 15minut. Aby se vám těsto lépe uhlazovalo ve formě, položte na těsto alobal a prsty krásně těsto ve formě vytvarujete. POZOR: Než těsto vložíte do trouby, propíchejte ho vidličkou či špejlí. Mezitím si připravíme nádivku. Nastrouhaný sýr v míse smícháme se smetanou, vejci, nakrájenou slaninou, solí a pepřem. Připravenou směs vlijeme na korpus a necháme dopéct cca 25 minut. Quiche podáváme ještě teplé. DOBROU CHUŤ! http://recepty-pani-v.webnode.cz/

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!