Staňte se našimi fanoušky na:

Pudinkový nepečený dort s broskvemi

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Piškoty rozložíme na dno dortové formy. Pokapeme je rumem (nemusí být) a trochou šťávy z kompotu. Broskvovou šťávu osladíme, vmícháme pudinkový prášek (používám vanilkový, ale může být i jiný) a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Krém necháme vychladnout, do vlažného pudinku zašleháme po lžičkách máslo. Piškoty na dně dortové formy potřeme částí tohoto krému, pak je posypeme mandlovými lupínky (nebo sekanými ořech)y a poklademe středně silnými plátky broskví. Pokračujeme v dalších vrstvách,dokud vše nespotřebujeme. Povrch opět potřeme krémem, poklademe piškoty a následuje poslední vrstva krému, kterou zasypeme mandlemi nebo ořechy. Nakonec dort ozdobíme plátky broskví. Hotový dort necháme důkladně vychladit v lednici. Těsně před podáváním odstraníme dortovou formu a dort ozdobíme šlehačkou a můžeme i cukrovým zdobením (např. perličkami, které moc hezky na dortu vypadají).

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alma |20. dubna 2014
uloženo Odpovědět
Hrabča |4. června 2013
Tak ten určitě udělám. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!