Staňte se našimi fanoušky na:

Chleba z remosky

Autor receptu: Uzzi1 (356 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
26× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do mísy vsypeme mouky, přidáme sůl, droždí a jednu lžičku kmínu a promícháme. Přidáme ocet a vodu a promísíme v řidší těsto. Lehce poprášíme hladkou moukou, zakryjeme mísu utěrkou a necháme kynout 15 hodin. Pak znovu promísíme, opět lehce zaprášíme moukou a necháme kynout ještě půl hodiny. Remosku necháme 10 minut předehřát, vyklopíme do ní těsto, posypeme zbytkem kmínu a pečeme 55 minut. Dřevěnou špejlí vyzkoušíme, zda se nám těsto nepřichytává, případně ještě pár minutek dopečeme. Hotový chleba vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Pekla jsem v remosce s teflonovou úpravou o průměru 24 cm.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Hanina |5. listopadu 2013
remosku nemám, ale pro případ ukládám Odpovědět
Kyslíková |5. června 2013
Vyzkouším, vypadá skvěle. Odpovědět
lucahal |31. května 2013
zrovna jsem dostala remosku tak to musím zkusit Odpovědět
maruskaji |19. května 2013
Vyzkousim. Odpovědět
FOTOrecepty |17. května 2013
Opravdu zajímavé. Odpovědět
Michi |13. května 2013
udělám Odpovědět
Vlasta78 |13. května 2013
super nápad Odpovědět
Lucie10 |3. května 2013
ukládám Odpovědět
Lucie10 |3. května 2013
super Odpovědět
roxana-zdena |30. dubna 2013
Ten je super! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!