Staňte se našimi fanoušky na:

Pórková polévka s cizrnou

Autor receptu: Vlasta78 (82 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
13× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Cizrnu dáme do misky, zalijeme vlažnou vodou tři prsty nad zrnka a necháme nejlépe přes noc namočit.Ve stejné vodě ji uvaříme do měkka, což bude trvat cca hodinu. Během vaření doléváme horkou vodu dle potřeby tak, aby byla cizrna stále ponořená.Mezitím si pokrájíme celý pórek (prořízneme ho po celé délce a pak příčně krájíme asi půl centimetru silná půlkolečka) a v pánvi ho podusíme na másle necelých 5 minut.Část uvařené cizrny (4 lžíce) odložíme stranou na ozdobení. Do vývaru ke zbylé cizrně přidáme udušený pórek, kostku (mraženého domácího) bujonu a tyčovým mixerem vše rozmixujeme. Uvedeme znovu k varu, dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem.Vývarem nebo vodou doředíme na požadovanou konzistenci (řídký krém) a necháme krátce provařit.Podáváme ozdobené odebranou uvařenou cizrnou (teplou) a proužky pórku, nebo snítky pažitky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Gabrielle |19. června 2013
recept jde do oblíbených :) Odpovědět
sarka.tuslova |11. května 2013
Dobrá inspirace Odpovědět
A |11. května 2013
cizrna je dobrá a zdraví prospěšná Odpovědět
pajunc |11. května 2013
bezva inspirace, ukladam :-) Odpovědět
zajdixs |10. května 2013
a určitě dobré Odpovědět
eviti |10. května 2013
určitě zdravé Odpovědět
Zůz |10. května 2013
Cizrna je moc dobrá :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!