Staňte se našimi fanoušky na:

Velikonoční cizrnová polévka

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • olej
  • a pepř sůl
  • zeleninový, 1 l vývar
  • čerstvý, 10 g kopr
  • čerstvá máta
  • plocholistá, 1 lžíce petrželka
  • 300 g cizrna
  • nastrouhaná z 1 citronu citronová kůra
  • 50 g riccota
  • 1 stroužek česnek

Pracovní postup:

Cizrnu zalijte vodou a nechte namočenou přes noc, ráno slijte a osušte. V hrnci rozehřejte trochu oleje, přidejte neoloupaný rozmáčknutý stroužek česneku, petržel a cizrnu, chvíli restujte. Přidejte vývar, osolte a opepřete, vařte asi 8 minut. Vymíchejte dohladka vidličkou ricottu, vmíchejte do ní jemně nasekaný kopr a hned jak je cizrna měkká vyndejte česnek a polévku rozmixujte. Podávejte se lžící ricotty, ozdobte citronovou kůrou a mátou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!