Staňte se našimi fanoušky na:

Pohánkové krokety

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Bezlepkové
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

500 g pohánky - lámanky, koreňová zelenina (1-2 mrkvy, kúsok petržlenu, zeleru), zeleninový bujón, soľ, čierne korenie, olivový olej, 6-7 strúčkov cesnaku, sójová omáčka, vajíčko (nemusí byť), sezam, Lámanku treba uvariť v bujóne (zaliať nad povrch cca 2 cm a varíme asi 15 minút. Necháme prikryté dôjsť asi pol hodiny) Dáme do misy, kde pridáme sušený majorán, bylinné čierne korenie, vajíčko. Očistíme dve mrkvy, jeden malý petržlen, polku menšieho zeleru. Postrúhame všetku zeleninu najemno. Napokon prelisujeme cesnak. Na záver – sójová omáčka - ale nemusí byť, ak ju nemáte radi. Obalíme guličky, či placičky v múke alebo sezame a vypražíme na olivovom oleji. Poznámka: Podávame so zemiakovou kašou alebo zeleninovým šalátom, s kečupom alebo tofu - majonézou. Na Slovensku možno dostať aj hotové v biopotravinách.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alma |16. dubna 2014
uloženo Odpovědět
Maty |13. řijna 2013
Kdo má rád pohanku, tomu to bude chutnat. :-) Odpovědět
milmach |8. řijna 2013
dobré Odpovědět
DouČe|7. řijna 2013
Mám doma pohanku a zrovna si říkám, co s ní udělat. Je to dobré? :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!