Staňte se našimi fanoušky na:

Pizza těsto

Autor receptu: freya (12 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Nízkokalorické
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
21× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Prosijeme mouku na vál a přidáme droždí a sůl. Upostřed uděláme důlek a nalijeme vodu a olej. Smícháme a vypracujeme těsto. Lechce vymažeme mísu, lechce vypracujeme do hladka, (10 min). Vytvarujeme kouli a dáme do mísy. Volně přikrijeme folií potřenou olejem a necháme kynout na teple 1 hodinu nebo až dvoknásobně nabude. Vyndáme z mísy a ještě zpracovávame 2-3 minuty do hladka. Těsto rozválíme a vytáhneme do tlouštky 1 cm a do šířky 35 cm,uděláme kruh a vytvarujeme. Přidáme přísady a v předehřáté troubě pečeme na 220 stupnu (plyn 7) 20-30 minut. Miny pizzi pečeme 12-15 minut

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alpenrose |19. července 2014
**** Odpovědět
Lucinka34 |11. listopadu 2013
pizu miluju 1+++ Odpovědět
-3 |30. září 2013
mnam Odpovědět
dree |21. června 2013
zkusím Odpovědět
Hoban |6. května 2013
ukládám Odpovědět
šanela |2. března 2013
ta polohrubá mouka mě udivuje, mám za to, že v Itálii se dá koupit jenom hladká, stejně jako ve většině Evropy, ale jinak se mi to moc líbí :-) Odpovědět
zuzi |19. února 2013
vyzkouším Odpovědět
pneubik2|24. července 2017
ahoj, zkuste tento recept, velmi chutné těsto Těsto na 2ks pizz: 260g hl. mouky 1 zarovnaná kávová lžička soli kvasnice velikosti asi jako 1 malá oliva vody dle potřeby Vše promícháš do velmi hladkého těsta takové konzistence, aby nelepilo na ruce ( já míchám ručně ) cca 30 minut, uděláš dva bochánky stejné velikosti, každý vložíš do dostatečně velké misky, zaprášíš zlehka hladkou moukou, zakryješ potravinářskou folií, vložíš do ledničky a necháš kynout tak dlouho, až se objem zdvojnásobí ( já nechávám kynout přes noc ). Těsto je po nakynutí příjemně hladké a lehce zpracovatelné. vyložíš na hladkou moukou vysypaný stůl nebo pracovní desku, pouze rukama vytvaruješ tenký kruh který necháš po okraji trochu vyšší, (jde to velmi zlehka a po vytvoření několika kousků se to naučíš a bude ti to trvat přibližně 30 sekund), přesuneš na plech vyložený pečícím papírem, nazdobíš dle sebe a upečeš v rozpálené troubě do zlatava (těsto ) Ať se daří Odpovědět
renca.frasova|24. května 2013
zkusíme Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!