Staňte se našimi fanoušky na:

Pivní chléb s medem

Autor receptu: Sofii (348 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Těsto zaděláme v domácí pekárně: Do nádoby pekárny nalijeme mléko, pivo, přidáme sůl, obě mouky, pokapeme medem a nakonec přidáme droždí. Zapneme program na těsto. Po skončení programu vykynuté těsto ještě prohněteme. Čtvercovou formu vymažeme olejem. Z těsta vyválíme dlouhý obdélník široký jako rozměr formy. Pak vyválené těsto z obou stran přehneme, abychom dostali čtverec, stejně velký jako forma. Vložíme do formy, na povrchu ostrým nožem těsto nařežeme do čtverců a chléb necháme ještě 30 minut kynout. Pečeme při 200°C asi 35 minut dozlatova. Kůrka musí být pěkně křupavá a na poklep chleba znít dutě. Upečený chleba necháme na mřížce vychladnout a pak teprve krájíme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Sofii |29. září 2013
Hlavně že chutnal, na vzhledu až tak nezáleží! Odpovědět
janackacka |29. září 2013
moje fotka nic moc, ale chleba dobrej Odpovědět
dedra.prozakazniky|30. září 2013
:)zajímavé Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!