Staňte se našimi fanoušky na:

Piškotový moučník se želatinou

Autor receptu: evahu (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(6 hlasů)
Ohodnotit recept
45× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vejce dáme do větší mísy, přidáme cukr krupice a šleháme do husté pěny 10 - 15 minut. Zašleháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a olej. Nalijeme na plech s pečícím papírem, dáme do předehřáté trouby na 180°C a upečeme dočervena. Do hrnce dáme asi 450 ml mléka a uvedeme do varu, přilijeme zbylé mléko a za stálého míchání uvaříme hustý puding, necháme vychladit. Máslo rozšleháme a po částech zašleháme vychladlý puding. Podle chuti zašleháme aróma a cukr. Z vychladlého piškotu stáhneme papír, z povrchu stáhneme slupku a plát tence potřeme krémem. Nakrájíme příčně na 5 - 6 pásků a zdobícím pytlíkem uděláme kolem dokola ozdobný rantlík. Dáme do chladna než uvaříme želatinu. Kompot ocedíme a necháme okapat a poklademe na připravené pásky. 600 ml šťávy z kompotu odměříme do kastrólku a uvedeme k bodu varu. Nesmí vařit! Vsypeme želatinu a mícháme, až se rozppustí, už ne na plotně. Želatinu necháme vychladit, můžeme ve studené vodní lázni a občas promícháme. Když začne houstnout a tuhnout ihned polévkou lžící naléváme do okének. Pokud máme málo šťávy dolijeme do uvedeného množství vodu a můžeme dochutit cukrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Šuldeska |8. února 2013
To je nádhera. O chuti a dobrotě ani nepochybují - úžasné!!!!!! Odpovědět
katy9 |31. ledna 2013
krásné Odpovědět
pavlinf |30. ledna 2013
k nakousnutí Odpovědět
liza |30. ledna 2013
To bude moc dobré o víkendu vyzkouším, jen jestli seženu tu želatinu. Odpovědět
jana.remkova.7 |29. ledna 2013
Parááááda!!! Odpovědět
iva.hlouskova |29. ledna 2013
moc pěkné Odpovědět
DAMI |29. ledna 2013
krásné Odpovědět
Smilsiska|12. května 2013
to vypadá opravdu dokonale! palec nahoru :) Odpovědět
uuu|10. května 2013
krása Odpovědět
jebik|20. dubna 2013
mnam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!