Staňte se našimi fanoušky na:

Petardův dezert

Autor receptu: HaBo (37 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
33× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Krok 1:Ušleháme žloutky s moučkovým cukrem a olejem. Zbylé bílky necháme na sníh. Do směsi přidáme polohrubou mouku se smíchaným kakaem a kypřicím práškem. Krok 2:Zatím ušleháme tuhý sníh z bílků a lehce ho vmícháme do těsta. Těsto nalijeme na vysoký plech a dáme do předehřáté trouby. Pomalu upečeme. Krok 3:Uvaříme si krém z mléka, cukru a hladké mouky. Směs musí být velmi tuhá. Necháme vychladnout. Krok 4:Ve šlehači rozšleháme máslo s rumem a postupně přidáváme vychladlý mléčný krém. Šleháme a podle chuti ještě můžeme přidat trochu cukru a rumu. Hotovým krémem důkladně rozetřeme na upečený a zchladlý piškot. Krok 5: Ušleháme šlehačky a potřeme jimi krém. Hotový dezert ozdobíme kakaem nebo strouhanou čokoládou. na krém: máslo: 250 g šlehačka v prášku: 2 mléko: 1 l cukr krupice: 200 g mouka hladká: 13 lžic rum: dle chuti na ozdobu: čokoláda strouhaná: dle chuti kakao: dle chuti Jinak někdo tomuto receptu říká i OBLIŽPRST

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

maruskaji |3. června 2013
uloženo Odpovědět
PF*13 |2. června 2013
luxusní Odpovědět
J |2. června 2013
vyzkousim Odpovědět
aB |29. května 2013
mnam Odpovědět
miuka |16. května 2013
to vypadá dobře, žádná suchá buchta :-D Odpovědět
Semyaza |13. května 2013
vyzkouším Odpovědět
tepito |7. května 2013
zkusím Odpovědět
Aidel |6. května 2013
Ukládám si :-) Odpovědět
Barakuda |6. května 2013
Hm, vypadá to velice jedle Odpovědět
libka.nemcova |6. května 2013
to vypada velmi chutne, ukladam a vyzkousim Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!